Bernet Elzinga in de Volkskrant over als je als ouder helemaal niet lekker in je vel zit

Wat doe je als gezin als één van de ouders depressief is? ‘Vooral het negatieve gedrag en het emotioneel niet beschikbaar zijn, hebben impact op het kind waardoor ze zelf klachten kunnen ontwikkelen, zelfs tot op volwassen leeftijd’, zegt Bernet Elzinga in de Volkskrant over de opvoedvraag.

Volkskrant

Opvoedvraag: Wat als je als ouder helemaal niet lekker in je vel zit?

Bernet Elzinga doet met haar groep onderzoek naar de invloed van trauma en stress op affectieve, sociale en cognitieve functies bij stress-gerelateerde stoornissen, waaronder depressie en angst. Intergenerationeel onderzoek heeft haar bijzondere interesse, met name de communicatie tussen ouders en kinderen en de factoren die er toe bijdragen dat negatieve gevolgen van mishandeling of stress worden gereduceerd.