Universiteit Leiden

nl en

Harry Wijshoff geeft lezing op KNAW avond over Turing Award

Op 4 november wijdt de KNAW een avond aan de A.M. Turing Award, ook wel de ‘Nobelprijs voor de informatica’ genoemd. In 2020 kregen Alfred Vaino Aho en Jeffrey David Ullman deze prijs voor hun grote bijdrage aan de manier waarop computers aangestuurd worden. In een webinar gaan drie Nederlandse wetenschappers waaronder LIACS-professor Harry Wijshoff in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van compilers en algoritmes.

De toekomst van programmeren

De lezing van Harry Wijshoff, professor toepassingsgerichte informatica, gaat over de toekomst van het programmeren van computersystemen. Wijshoff legt uit: ‘Tot nu toe werden computers geïnstrueerd via een rechte keten van commando's die vooraf worden gedefinieerd door een programma. Dit programma bestaat uit algoritmen en datastructuren die worden gecombineerd tot een stroom van voor de computer leesbare instructies. Door enkele recente ontwikkelingen kan deze keten van commando's worden doorbroken, zodat computersystemen zelf meer de baas worden over hun eigen uitvoering, terwijl ze toch menselijke controle behouden.’ In zijn lezing gaat Wijshoff dieper in op wat dit betekent voor de toekomst van programmeren. 

Het webinar is voor iedereen gratis bij te wonen

aanmelden kan hier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.