Universiteit Leiden

nl en

ICLON werkt mee aan internationaal project-based learning initiatief

Sinds begin 2018 werkt een onderzoeksteam van het ICLON mee aan een EU-project – het IoT Rapid-Proto Labs – met partners vanuit diverse EU-landen. In dit project werken studenten van verschillende universiteiten in Finland (Haaga Helia, Helsinki), Italië (Universiteit van Trento) en Nederland (TU Delft) aan Internet of Things (IoT) oplossingen voor bedrijven.

Op deze manier leren studenten IoT-oplossingen te maken in een authentieke situatie. Bedrijven krijgen zo op een snelle en goedkope manier IoT-oplossingen, iets wat normaal gesproken niet haalbaar is voor de wat kleinere bedrijven.

De rol van het ICLON-team in dit project is tweeledig: de rol van didactische experts én die van onderzoekers. Zo maakt het ICLON-onderzoeksteam de opzet voor de studiegidsen van de project-based learning cursus in dit project. Tegelijkertijd evalueren zij het proces en de opbrengsten van deze cursus. In een blog wordt geschreven over het vaststellen en behalen van leerdoelen. Lysanne Post (onderzoeker bij het ICLON) schrijft in haar artikel op dit blog over de rol van de docent bij het behalen van de leerdoelen. 

Het project heeft al diverse producten opgeleverd, zoals een slimme prullenbak voor elektronisch afval. Lees meer over de verschillende projecten op de website van IoT Rapid-Proto Labs

‘IoT Rapid-Proto Labs is a network that creates new IoT knowledge in Europe. Students from different European higher education institutions have the opportunity to contribute to real-life IoT business cases and get support from teacher-coaches and experts. The Project Arena, a web-based platform, stimulates the flow of knowledge and innovation between European higher education, enterprises and other stakeholders.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.