Universiteit Leiden

nl en

'Gebruik de breakout rooms in Kaltura Live Room'

In het webinar 'Converting small-scale education to Kaltura Live Room'gaf Arjen de Vetten (ICLON) tips voor het online onderwijs aan kleine groepen. Hij gaf het webinar samen met Annemieke van den Bijllaardt (Centre for Innovation).

Waarover ging het webinar?

'Het webinar ging over hoe je kleinschalig onderwijs, zoals werkgroepen, kunt omzetten naar Kaltura Live Room.'

Wat waren de meest gestelde vragen?

'Veel vragen gingen over de werking van Kaltura Live Room en over bij welke groepsgrootte je deze tool goed kunt inzetten.'

Wat is je belangrijkste tip?

'Gebruik binnen Kaltura Live Room vaak de breakout rooms. De hele groep wordt hierbij opgedeeld in kleinere groepjes – net zoals je vaak in normaal werkgroeponderwijs doet. Als docent kun je bij breakout rooms langsgaan – net alsof je even bij de verschillende groepjes langsloopt. Hiermee gaat je online onderwijs heel sterk lijken op wat je normaal in een werkgroep doet!'

Waar had je zelf moeite mee bij remote teaching, en hoe heb je dat aangepakt?

'Het inspelen op individuele deelnemers aan webinars vind ik lastig. Als ik merk dat een deelnemer ergens mee zit, zou ik normaliter zo iemand in de pauze of na afloop even aanschieten. Dat is online lastiger. Wat ik online doe is deelnemers de ruimte geven om na afloop van het webinar nog even te blijven hangen voor individuele vragen. Ik ga dit voortaan proactiever inzetten door een deelnemer te vragen even te blijven hangen omdat ik nog iets wil bespreken.'

Het je ideeën voor toekomstige webinars?

'Op 15 mei geven we een webinar over het online begeleiden van scriptiestudenten.'

De webinars over remote teaching zijn toegankelijk voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden. Het ICLON en het Centre for Innovation organiseren deze webinars om de transitie naar lesgeven op afstand te ondersteunen. Meer informatie over wanneer ze worden gegeven en hoe je deel kunt nemen vind je op de medewerkerswebsite. Alle webinars zijn in het Engels.

Webinar terugkijken?

Je kunt het webinar terugkijken. Log in met je ULCN-account.

Webinar 'Converting small-scale education to Kaltura Live Room'
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.