Technologie als wezen tijdens CRITTERS Expositie

Wanneer wordt technologie een wezen? In de CRITTERS expositie van het Media Technology master programma van het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS) onderzoeken kunstenaars en onderzoekers de verbanden tussen robots en natuurlijke organismen. Niet door de natuurlijke organismen na te bootsen, maar door technologie het wezen te laten zijn in een natuurlijke context.

Harmonieus samenleven

De creatievelingen achter de ontwerpen dagen je uit om te bepalen wanneer technologie een natuurlijk wezen wordt. Enkele ontwerpen die te zien zijn tijdens de expositie zijn ‘Lost in the Wild’, ‘Hello World’ en ‘Tender 2.0’. ‘Lost in the Wild’ onderzoekt of vliegende robots in harmonie zouden kunnen samenleven met wilde vogels, ‘Hello World’ is een kolonie van vrijheidslievende robots, terwijl ‘Tender 2.0’ de mogelijkheid van lust in machines verkent.

CRITTERS is samengesteld door Peter van der Putten en Maarten Lamers, als onderdeel van het project Bots Like You. Van 4 november tot 10 november zijn de installaties te bewonderen tijdens het Beyond Human Festival in Naturalis. Toegang is gratis. Meer informatie over de expositie is te vinden op de website van Media Technology en Beyond Human.

Lost in the wild, door Rinus Bot

Verlaat onze website om deze video te bekijken.