Bètawetenschappers laten je het licht zien tijdens de Middag en Nacht van Ontdekkingen

Licht en donker, dat is dit jaar het thema van de Nacht van de Ontdekkingen van zaterdag 21 september op zondag 22 september 2019, in de Leidse binnenstad. Het programma belooft performances, lezingen, workshops en rondleidingen op het gebied van wetenschap, kunst en cultuur. Dit jaar is er voor het eerst een middagprogramma voor jonge kinderen. De wetenschappers van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen weten wel raad met het thema. Ze laten je graag het licht zien in de donkere nacht...

Programma Nacht van Ontdekkingen

Bekijk het volledige programma op de website van de Nacht van de Ontdekkingen.

Praktische informatie

Wanneer: De Nacht van Ontdekkingen vindt plaats op zaterdag 21 september 2019, van 17.00 tot 01.00 uur in Leiden.

Waar: Verschillende binnen- en buitenlocaties rondom Pieterskerkplein, Hortus botanicus, Oude Sterrewacht en Rapenburg. In de app en op de website zal drie weken voor het festival een blokkenschema verschijnen.

Kaarten: https://www.nachtvanontdekkingen.nl/tickets

Middagevenement

Dit jaar is er voor het eerst een middagevenement tijdens de Nacht van Ontdekkingen. Dit evenement is gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar, met korte kidslezingen en een aantal spannende wetenschappelijke opstellingen. De faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen werkt mee aan dit middagprogramma. Zo leer je bij de Hortus Botanicus meer over slimme planten, zal Liselotte Rambonnet laten zien hoe plastic in onze Leidse grachten terecht komt, laat Bart Clauwens je zien hoe je 'met een alien praat', en zal Robin de Lange je meer leren over 'leren in Virtual reality'. Het programma vindt plaats in het Rijksmuseum van Oudheden tussen 13.30 en 16.30 uur. Meer informatie vind je op de website

Bekijk hier de aftermovie van vorig jaar!

Verlaat onze website om deze video te bekijken.