Universiteit Leiden

nl en

College van Bestuur en schoolleiders lunchen samen voor betere aansluiting

Eenmaal per jaar organiseert het ICLON een schoolleiderslunch waarbij het College van Bestuur in gesprek gaat met schoolleiders uit het voortgezet onderwijs om de aansluiting tussen het voortgezet en universitair onderwijs te versterken. Afgelopen donderdag 11 april opende Vice-Rector Magnificus Hester Bijl de tweede editie van deze lunch.

Studenten als partners

De bijeenkomst stond in het teken van het onderwerp Studenten als partners waarbij de ervaringen vanuit de universiteit en het voortgezet onderwijs met elkaar werden gedeeld. Harriët Sjerps, onderwijsontwikkelaar en adviseur van de Universiteit Leiden, liet met een presentatie over het project Studenten als partners zien dat de universiteit het belangrijk vindt dat studenten op gelijk niveau meedenken over het onderwijs.

Vanuit het voortgezet onderwijs vertelde Marty Smit, oprichter en schoolleider van de democratische middelbare school De Vrije Ruimte in Den Haag, over het concept van deze school waar de leerling een centrale rol speelt in het onderwijs. Leerlingen bepalen zelf het curriculum. Meer verbondenheid en betrokkenheid bij het onderwijs zorgen ervoor dat hun leergierigheid en –prestaties toenemen.  

Aansluiting

Tussen de broodjes door werd er ook gesproken over diverse activiteiten die de universiteit organiseert om de aansluiting te verbeteren. Specifiek werden de volgende activiteiten en beschikbaar materiaal voor vwo-scholen genoemd:

2020

De universiteit neemt het voortouw in het organiseren van een volgende lunchbijeenkomst voor het aankomende schooljaar. Deze bijeenkomst zal in het teken staan van aansluiting.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.