Judi Mesman over genderneutraal opvoeden

Het is een jongentje of het is een meisje, dat is het eerste wat we van een kind weten. En daarbij hoort ook een bepaalde kleur en bepaald speelgoed, tenminste dat was altijd zo. Want gendergelijk opvoeden is helemaal hot. Een meisje kan tegenwoordig prima op voetbal en een jongetje op ballet. En zelfs grote modeketens komen nu met genderneutrale rompers. Maar waar is die genderneutrale opvoeding nu eigenlijk goed voor?

Judi Mesman over genderneutraal opvoeden NPO 1

Judi Mesman vertelt over de verschillen tussen jongens en meisjes, zijn die aangeboren of aangeleerd?

Bekijk op NPO 3 Me Jane You Tarzan

Judi Mesman over het gevaar van man-vrouwstereotypen in kinderboeken op Radio 1

Stereotypen over mannen en vrouwen zijn alomtegenwoordig. Ze komen ook veel voor in moppen en kinderboeken. Die stereotypen brengen ook verwachtingen met zich mee, ook bij jonge kinderen. Ervaringsdeskundige Fiore Nicolai praat met professor Judy Mesman van de Universiteit Leiden en stelde acht tips samen om die stereotypen in de opvoeding te vermijden.

Luister naar het NPO Radio 1 programma Focus