Winnaars Meijers PhD positions 2019

Graag maken wij de winnaars van de Meijers PhD-posities 2019 bekend.

Nina van Capelleveen. De titel van haar onderzoeksvoorstel luidt “Preventing and tackling radicalisation of children: balancing fundamental rights, child protection and public safety”
Begeleiders: Prof.mr.drs. M.E. Bruning en Dr. Mr. Y.N. van den Brink

Niels Demper.  De titel van zijn onderzoeksvoorstel luidt “Rechterlijke toetsing van discretionair overheidshandelen: theorie en praktijk”
Begeleiders: Prof.mr. A.G. Castermans en Prof. mr. T. Barkhuysen.

Jan Maarten Elbers. De titel van zijn onderzoeksvoorstel luidt “Understanding the role of cognitive capabilities and autonomy in the resocialization process of prisoners in Dutch penitentiary institutions”
Begeleiders: Prof.dr. P. Nieuwbeerta, Prof. mr. dr. M.M. Boone, dr. A.Q. Bosma en dr. H. Palmen.

Kiki Twisk.  De titel van haar onderzoeksvoorstel luidt “Extending or bridging the gap between forensic experts and lawyers? The appraisal of activity level forensic evidence”
Begeleiders: Prof.dr. J.W. de Keijser en Prof.dr. J.H Crijns

Over de Meijers PhD-positions

Jaarlijks stelt de faculteit twee Meijers PhD-posities ter beschikking voortalentvolle onderzoekers. Eén Meijers positie is voor deelnemers aan het Talent Programma, de andere staat open voor kandidaten binnen en buiten Leiden (open competitie).

Over de procedure

Kandidaten werden in verschillende rondes  geselecteerd.

De eerste selectie is gemaakt door het Onderzoeksbestuur. Op basis van deze selectie werd aan in totaal 14  kandidaten gevraagd om hun  onderzoeksvoorstel nader uit te werken.

De tweede selectie werd uitgevoerd door de sollicitatiecommissie, bestaande uit Prof. dr. Nick Huls , mr. Jouke Tegelaar, dr. Alison McDonnell en Dr. Masja van Meeteren (secretaris). De leden van de commissie waren enorm onder de indruk van de hoge kwaliteit van de onderzoeksvoorstellen en de indrukwekkende CV’s van alle kandidaten. Uiteindelijk werden zes kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een gesprek. Alle kandidaten maakten een hele goede indruk. Vanwege de dit jaar geïntroduceerde gesloten enveloppen procedure voor de matching maakte de commissie vervolgens een ranking van deze zes kandidaten. Door deze procedure bleef het tot het laatste moment spannend of er 2, 3 of 4 posities voorgedragen konden worden. Doordat bij de eerste vier kandidaten de mogelijkheid van matching van 50% bleek te bestaan, heeft de sollicitatiecommissie uiteindelijk vier van de zes kandidaten kunnen voordragen voor een Meijers PhD-positie, welke voordracht vervolgens door het Faculteitsbestuur is bekrachtigd.