Winnaars Meijers PhD positions 2018

Graag maken wij de winnaars van de Meijers PhD-posities 2018 bekend.

Heleen van Amerongen. De titel van haar onderzoeksvoorstel luidt “Experts know best? Guiding public bodies towards legitimate expert-based decisions”.
Begeleiders: Prof.mr. Y.E. Schuurmans en Prof.mr.drs. W. den Ouden

Barbora Budinská.De titel van haar onderzoeksvoorstel luidt “Taming Leviathan: The Court of Justice of the EU as guarantor of fundamental rights protection in times of European banking supervision”.
Begeleiders: Prof.mr. S.C.G. Van den Bogaert en Dr. V. Borger

Ilya Kokorin. De titel van zijn onderzoeksvoorstel luidt “Intra-group financing in corporate rescue and restructuring within the EU.”
Begeleiders: Prof.mr.drs. M. Haentjens en Prof.mr. R.D. Vriesendorp

Kristel van Kruisbergen. De titel van haar onderzoeksvoorstel luidt “Mutual Trust in a Diverse Union - Seeking ways to give substance to the rule of law as a shared value”
Begeleiders: Prof.dr. R.A. Lawson en Prof.mr.dr. J.W. Ouwerkerk

Over de Meijers PhD-positions

Jaarlijks stelt de faculteit twee Meijers PhD-posities ter beschikking voortalentvolle onderzoekers. Eén Meijers positie is voor deelnemers aan het Talent Programma, de andere staat open voor kandidaten binnen en buiten Leiden (open competitie).

Over de procedure

Kandidaten werden in verschillende rondes  geselecteerd.

De eerste selectie is gemaakt door het Onderzoeksbestuur. Op basis van deze selectie werd aan in totaal 24  kandidaten gevraagd om hun  onderzoeksvoorstel nader uit te werken.

De tweede selectie werd uitgevoerd door de sollicitatiecommissie, bestaande uit Prof. dr. Christa Tobler (voorzitter), mr. Jelle Cnossen, dr. Gelijn Molier, dr. Helen Pluut, en Dr. Masja van Meeteren (secretaris). De leden van de commissie waren enorm onder de indruk van de hoge kwaliteit van de onderzoeksvoorstellen en de indrukwekkende CV’s van alle kandidaten. Uiteindelijk werden acht kandidaten geselecteerd en uitgenodigd voor een interview. Mede als gevolg van het feit dat bij verschillende kandidaten – waaronder de uiteindelijk geselecteerde kandidaten – de mogelijkheid van matching bestond, heeft de sollicitatiecommissie uiteindelijk vier van de acht kandidaten kunnen voordragen voor een Meijers Phd-posities, welke voordracht vervolgens door het Faculteitsbestuur is bekrachtigd.

Armin Cuyvers (links), Kristel van Kruisbergen (midden), Barbora Budinská (rechts)