Elize de Mul in Trouw over werkelijkheid en ideaal van techniek

De Maand van de Filosofie staat in het teken van verbeelding aan de macht: vijftig jaar na dato van het revolutionaire jaar 1968 waarin wereldwijd conservatieve systemen en traditionele maatschappelijke verhoudingen werden aangevochten. De protesten tegen de Vietnamoorlog kwamen via de televisie de huiskamer in, het was de eerste keer dat techniek zo'n grote rol speelde. Welke rol speelt techniek tegenwoordig? En is er ruimte voor techniek in deze wereld?

Elize de Mul haalde haar MA Filosofie Geesteswetenschappen aan de Universiteit Leiden: "De oplossing is niet om ons terug te trekken in de rimboe, weg van alle technologie. We beleven niet alleen ons leven, maar zijn ons er ook van bewust dat we het leven beleven. We zijn technologische dieren. Een leven zonder techniek, is dus helemaal niet menselijk."

Meer weten?

Lees het volledige interview met Elize de Mul op Trouw.nl