Tentoonstelling Bloot of Bedekt

Naakt als protest, als straf, als viering van de vrijheid, als religieus gebod of als teken van onschuld, het komt allemaal aan bod in de nieuwe tentoonstelling 'Bloot of Bedekt', vanaf 25 januari te zien in de expositieruimte van de UB.

Wat is bloot? Een onthulde enkel, een been, van top tot teen? Tussen bedekken en onthullen bestaan vele nuances. Ieder mens heeft daarover zijn eigen opvattingen. Persoonlijke keuzen worden versterkt door culturele verschillen. En de blik van de buitenstaander is niet steeds waardenvrij. Dat ook de verbeelding niet altijd met de werkelijkheid strookt, is te zien in de foto's, boeken en prenten op deze tentoonstelling.

Programma opening tentoonstelling

Op donderdag 25 januari om 16:00 uur is de tentoonstelling geopend. Bekijk het programma voor meer informatie over deze opening.