Universiteit Leiden

nl en

'Blijven leren is echt cruciaal', zegt Aukje Nauta bij NOS

Aukje Nauta, bijzonder hoogleraar ‘Enhancing individuals in a dynamic work context’ onderstreept dat bijscholen belangrijk is. 'Het is echt voor iedereen belangrijk om te blijven leren.' Luistertip: 'Aukjes Aanrader' op PeoplePowerFM over je collega's helpen. Kijktip: Interview met Aukje Nauta: 'Het werk moet zich aanpassen aan de mens.'

NOS

'Blijven leren is echt cruciaal.' Aukje Nauta raadt werknemers aan om er zelf naar te vragen. 'Je zult verrast staan dat de baas altijd wel weer een potje weet te vinden om het te financieren.'
Je leven lang leren is het devies, maar waar hebben werknemers recht op?

PeoplePowerFM

Aukje Nauta deelt elke maand een tip over Duurzame Inzetbaarheid, deze keer met concrete tips over hoe je als organisatie vol energie aan de slag kunt blijven. 
People power met Auje Nauta op 5 maart

Café Weltschmerz

Met Aukje Nauta bespiegelt Harry Starren op haar vakgebied: hoe zorg je dat mensen goed kunnen werken, nu en straks? Daarbij gaan ze in op wat mensen èn organisaties ten diepste drijft en de spanningen die dat oplevert. Ze onderstreept het belang van de mensgerichtheid van organisaties.

NIP campagne
Het NIP start deze week met een campagne waarin Aukje Nauta samen met NIP-directeur Linde Gonggrijp ervoor pleit dat bedrijven de psychologen die ze al in huis hebben, een grotere rol te geven. Of als ze die niet hebben, er eentje in huis halen. Want bedrijven waar psychologen werken, presteren beter. 
Lees haar artikel in de NIP-campagne 'Zet een psycholoog in de board, dan presteert je organisatie beter'

Het Financieele Dagblad
'De tussenbaan kan een geschikt middel zijn om werknemers te dwingen na te denken over de toekomst, mits de voorwaarden op orde zijn', aldus Aukje Nauta.
Lees het nieuwsartikel 'Tussenbaan wordt langzaam salonfähig'

BNR nieuwsradio
Hoe houd je als werkgever mensen duurzaam inzetbaar? Aukje Nauta legt tijdens het werkgeversdebat van BNR nieuwsradio uit dat veel werknemers én werkgevers teveel in het hier en nu leven. Om de urgentie van duurzame ontwikkeling ook bij de kwetsbaarste groep te laten voelen, is volgens Nauta individuele aandacht vanuit de werkgever cruciaal. 'De één heeft 5000 euro nodig voor een dure cursus, de ander heeft genoeg aan een wandeling tijdens de lunch. Als je een goed gesprek voert, heb je zo een afspraak op maat.' Beluister het werkgeversdebat via BNR