Tentoonstelling Treasures of the Asian Library in Erasmushuis Jakarta

Op 11 december is de tentoonstelling Treasures of the Asian Library at Leiden University door de Nederlandse ambassadeur in Indonesië, Rob Swartbol, en de voormalige Indonesische minister voor Onderwijs en Cultuur, Prof. Dr. Wardiman Djojonegoro, in het Erasmushuis in Jakarta geopend. De tentoonstelling geeft een beeld van de unieke collecties van de Asian Library.

Als onderdeel van de festiviteiten rond de Grand Opening van de Asian Library door Konginin Máxima op 14 September 2017, was een grote banieren-tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek te zien, waardoor bezoekers een goed  beeld kregen van de rijke  Aziatische collecties. Om de opening van de Asian Library ook in Indonesië onder de aandacht te brengen en als onderdeel van de viering van Leiden Asia Year, is deze banieren-tentoonstelling nu ook in Jakarta te bewonderen.

In zijn welkomst woord memoreerde  de directeur van KITLV-Jakarta, Marrik Bellen, de samenwerking met Indonesische partners die hebben geleid tot de succesvolle registratatie van de Panji manuscripten als Memory of the World door UNESCO.  Ambassadeur Swartbol noemde het belang van verdere digitalisatie van de collectie met steun ook van Indonesische zijde.  Dr. Dick van der Meij (Auteur van “Indonesian Manuscripts from the Islands of Java, Madura, Bali and Lombok” – Brill 2017) en Dr. Fuad Gani (Directeur van de bibliotheek van de Universitas Indonesia) gaven korte presentaties over de collecties van respectievelijk de Universitaire Bibliotheken Leiden en de de bibliotheek van de Universitas Indonesia.

De tentoonstelling is tot 5 januari 2018 in het Erasmushuis in Jakarta te zien en zal gedurende 2018 op een aantal andere locaties in Indonesië ten toon worden gesteld.