Universiteit Leiden

nl en

Eerste twee Rwandese promovendi in Leiden dankzij het Heineken scholarship

In de maand november brachten twee Rwandese promovendi een bezoek aan Leiden om een maand full time te komen studeren.

In totaal werken in Rwanda zeven juristen onder begeleiding van Leidse hoogleraren aan hun proefschrift. Dit project wordt ondersteund door Heineken die gedurende vier jaar twee studiebeurzen per jaar ter beschikking stelt.

Dit jaar kwamen Cyridion Nsengumuremyi en Felix-Aimable Majyambere als eersten naar Nederland. Het onderwerp van het proefschrift van Cyridion Nsengumuremyi is: ‘Protection against Sexting for Rwandan adolescents’ (promotoren Prof. Simone van der Hof en Prof. Ton Liefaard) en Felix-Aimable Majyambere heeft als onderwerp ‘Multi lingual drafting of legislation’ (promotor Prof. Nick Huls en copromotor Dr Carel Smith).

Op 28 november brachten de twee promovendi, samen met de Leidse coördinator Nick Huls, een bezoek aan de Heineken Experience in Amsterdam.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.