Young Talent Meeting 2017 over Big Data bij LCDS

Franse en Nederlandse Master- en PhD-studenten bespreken de toepassingen en uitdagingen van Big Data in hun specifieke vakgebieden

Big Data als case study

Op donderdag 9 november verwelkomde het Leiden Centre of Data Science (LCDS) 23 ambitieuze Master- en PhD-studenten en jonge professionals uit Frankrijk en Nederland om verschillende toepassingen en uitdagingen met betrekking tot Big Data aan te pakken. Young Talent Meeting 2017 is een case study met meerdere invalshoeken georganiseerd door het Nederlands-Franse netwerk voor hoger onderwijs en onderzoek (RFN) en de instelling voor internationalisering van het Nederlandse hoger onderwijs (Nuffic).

Actief en ambitieus

Na een excursie naar het Science Park in Amsterdam ontwikkelden de deelnemers in teams strategie├źn voor de ontwikkeling van hun specifieke vakgebieden bij LCDS. Namens de Franse ambassade in Nederland verwelkomde Premier conseiller Xavier Rey de studenten in Leiden. Hij benadrukte dat zowel Frankrijk als Nederland actief en ambitieus zijn op het gebied van Big Data en motiveerde de aanwezigen in het voortzetten van internationaal en multidisciplinair onderzoek. De jonge talenten deelden de eerste resultaten van hun onderzoek in pitch-presentaties, voordat ze het centrum van Leiden bezochten.

Erasmus-Descartes-conferentie

Op vrijdag presenteerden de studenten hun idee├źn en reflecties voor vooraanstaande deskundigen tijdens de Erasmus-Descartes-conferentie, die werd georganiseerd door de Franse ambassade in Nederland en de Nederlandse ambassade in Frankrijk.