Leiden Certified Public Manager® Program van start

Het Certified Public Manager® Program (CPM) staat voor ‘Empowering public leadership in a changing world’. In de week van 20 tot 24 november ging een gemêleerde groep senior managers uit Nederland, UK en Spanje aan de slag in Den Haag. Onder begeleiding van CPM Program Director Nikol Hopman en collega Caspar van den Berg werken de deelnemers aan concrete veranderopgaven binnen de publieke sector, over de grenzen van de eigen organisatie, sector en land heen.

De CPM module wordt aangeboden door het Centre for Professional Learning (CPL) van de Haagse faculteit Governance and Global Affairs. Tijdens de eerste module reflecteerde Jaap de Hoop Scheffer met de groep op de grote uitdagingen voor het bestuur voor de komende jaren. Jan van den Berg schetste een integraal model voor een van deze grote uitdagingen: Cybersecurity.  Ambassadeur Kees Klompenhouwer deelde zijn eigen ervaringen in het veld: ‘Leading in the eye of the storm’. En Zeger van der Wal bood nieuw perspectief op de kansen voor de 21e eeuw. Het CPM Program®  bestaat uit vijf intensieve en reflectieve modules van een week in Den Haag, Brussel, Manchester in UK en Kaunas in Litouwen.

Het CPM-Program®  is een gecertificeerd leiderschapsprogramma vanuit de USA, dat het Centre for Professional Learning in exclusieve licentie in Nederland en Europa aanbiedt. CPL zet hiermee een nieuwe standaard op het gebied van leiderschapsontwikkeling en werkt samen met Manchester University’s Business School, Kaunas University of Technology in Litouwen en Complutense University in Madrid. Voor meer informatie zie: www.cpm-program.nl