Asian Library kanshebber voor Rijnlandse Architectuurprijs

De Asian Library van Studio Hogenboom en Felsch Architecten staat op de longlist voor de Rijnlandse Architectuurprijs. Hieraan nemen tien gemeenten in de regio Leiden deel.

De Rijnlandse Architectuurprijs, ofwel RAP071, wordt elke twee jaar uittgereikt. Komende maand buigt een jury onder voorzitterschap van de Leidse stadsbouwmeester Hilde Blank zich over de longlist, waarop 26 gebouwen staan, om deze terug te snoeien tot een shortlist. Op 28 oktober wordt bekend gemaakt welke bouwwerken zijn overgebleven.

Studentenhuisvestingscomp

Op de longlist staan ook twee Leidse studentenhuisvestingscomplexen, namelijk Student Campus Yours bij station Lammenschans en het complex aan de Langebrug, op de plek van de vroegere brandweerkazerne. Beide zijn van Mecanoo.

Stemmen voor de publieksprijs

Na de bekendmaking van de shortlist, kunnen de burgers van de deelnemende gemeenten stemmen voor de publieksprijs. Dat kan tot en met 27 november, waarna op 29 november zowel de winnaar van de publieksprijs als die van de juryprijs bekend worden gemaakt op een feestelijke bijeenkomst in Scheltema, Leiden.

In 2015 won Kustwerk Katwijk zowel de jury- als de publieksprijs.