Op zoek naar de kansen van big data in de archeologie

'Big data’ is een veelgehoorde term die ook in de archeologie erg relevant is. Nieuwe digitale methoden en een explosie van data hebben archeologisch onderzoek voorgoed veranderd. Wat is big data precies en kunnen we data science-technieken toepassen in archeologisch onderzoek?

Dat was het onderwerp van de 19e LCDS-meeting, die het Leiden Centre of Data Science samen met de Faculteit Archeologie organiseerde op 12 mei 2017.

Zie de Engelstalige website voor het volledige bericht.

Tijdens maandelijkse bijeenkomsten brengt het Leiden Centre of Data Science data scientists en onderzoekers/professionals uit andere vakgebieden samen. Tijdens iedere bijeenkomst staat een specifiek onderwerp of vakgebied centraal. Wilt u op de hoogte blijven van de bijeenkomsten die LCDS organiseert? Schrijft u zich dan in voor de mailinglist.