Universiteit Leiden

nl en

'Macron, laat de elite los', zegt Fenna Poletiek in NRC

Lees over de menselijke maat in de Franse politiek. Fenna Poletiek koppelt haar Franse familiegeschiedenis in Amiens aan de actualiteit van de Franse verkiezingsstrijd. Ze schetst en passant de sociale verhoudingen in Frankrijk en blikt vooruit.

Fenna Poletiek (midden) in Amiens, geflankeerd door twee Amieneze vriendinnen uit 1970

Het liberalisme van Macron maakt alleen een kans als hij afstand neemt van de oude elite, schrijft Fenna Poletiek. Haar vader was de directeur van de wasmachinefabriek in Amiens waar de Franse presidentskandidaat Macron onlangs werd uitgefloten.

Poletiek (5 mei in NRC): 'Ooit was de wasmachinefabriek in het Franse Amiens, waar de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron laatst werd uitgefloten door stakende arbeiders, de fabriek van mijn vader. Hoe kon ik weten dat deze fabriek ooit het propagandistische toneel zou zijn van twee presidentskandidaten die elkaar lijken te verscheuren: de nieuwe liberaal Macron en de populist Marine Le Pen. 
Macron, laat de elite los

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.