Vacature Student-lid Faculteitsbestuur Governance and Global Affairs

Voor het academisch jaar 2017-2018 zoekt de Faculteit Governance and Global Affairs een nieuw student-lid van het faculteitsbestuur (assessor)

De Faculteit Governance and Global Affairs is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden en bestaat uit het Instituut Bestuurskunde, het Leiden University College, het Instituut Security and Global Affairs en een aantal expertisecentra. De Faculteit biedt een aantal bachelor-en masteropleidingen aan. De Faculteit Governance and Global Affairs is de enige faculteit van de Universiteit Leiden met de standplaats Den Haag. Andere faculteiten bieden ook onderwijs-en onderzoeksactiviteiten aan in Den Haag (Campus Den Haag).

Het bestuur van de Faculteit Governance and Global Affairs bestaat op dit moment uit Kutsal Yesilkagit (decaan), Johannes Magliano-Tromp (portefeuillehouder onderwijs), Jolanda Riel (portefeuillehouder bedrijfsvoering) en Marlou Grobben (assessor). Het bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de faculteit.

Taken

• Vertegenwoordigen van studentenbelangen in de beleidsontwikkeling van de faculteit;
  • Deelname aan de wekelijkse bestuursvergaderingen van het Faculteitsbestuur en het bijwonen van andere relevante (bestuurlijke) overleggen binnen de universiteit en de faculteit;
  • Contact onderhouden met individuele studenten en diverse groeperingen van studenten binnen de faculteit zoals de studentgeleding van de faculteitsraad, de studentleden van de opleidingsbesturen en de studentleden van de opleidingscommissies;
  • Voorzitten van diverse overleggen van studieverenigingen binnen de Faculteit Governance and Global Affairs en van de Campus Den Haag en het overleg met studentvertegenwoordigers in de opleidingsbesturen;
  • Deelnemen aan het Leids Assessoren Overleg (LAssO); namens het LAssO het eerste aanspreekpunt voor activiteiten in Den Haag;
  • Deelnemen aan universitaire werk- of stuurgroepen;
  • Een bijdrage leveren aan voorlichtings-en introductieactiviteiten;
  • Als klachtencoördinator behandelen van klachten van individuele studenten.

Profiel

• Een gevorderde student van een opleiding van de Faculteit Governance and Global Affairs;
  • Interesse in bestuurlijke processen en ervaring daarmee, bij voorkeur binnen de faculteit;
  • Aantoonbare kennis van en een visie op universitaire ontwikkelingen;
  • Goede communicatieve vaardigheden, enthousiasme, een actieve en ondernemende instelling met name ten aanzien van onderwijs- en studentzaken binnen de faculteit;
  • Goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift;
  • Een goed netwerk binnen de faculteit, bij voorkeur blijkend uit bestuurs- of commissie-ervaring binnen de faculteit;
  • 24 uur per week flexibel beschikbaar tijdens (en soms ook buiten) kantooruren.

Vergoeding

De inspanningen als student-lid in het faculteitsbestuur vergen ca. 24 uur per week en worden beloond op basis van een vergoeding.

Solliciteren

Heb je interesse in deze positie? Stuur dan je motivatiebrief met CV vóór 8 mei 2017 naar facultyboard@fgga.leidenuniv.nl. Je kunt je sollicitatie richten aan:

Faculteit Governance and Global Affairs
t.a.v. mw. Anne Christine de Haan LL.M.
2501 EE Den Haag

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 24 mei (tussen 10:00-12:00) en/of 2 juni 2017 (14:00-16:00). Je wordt vriendelijk gevraagd op deze momenten beschikbaar te zijn.