Start bouw Asian Library gemarkeerd

Met een ferme klap op een Javaanse gong markeerde Kurt de Belder, bibliothecaris van de universiteit, de start van de bouw van de Asian Library. De bouwwerkzaamheden op het dak van de UB duren tot december 2016. In september 2017 wordt de Asian Library officieel geopend.

De bouw van de Asian Library is weliswaar geen onderdeel van het project Humanities Campus, de Universiteitsbibliotheek is wel onderdeel van het Witte Singel-Doelencomplex. De Universiteitsbibliotheek en de Faculteit Geesteswetenschappen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De dakopbouw van de Universiteitsbibliotheek is ontworpen door de architecten Katja Hogenboom en Jasper Felsch. Hieronder wat Artist's impressions om een idee te krijgen van het nieuwe exterieur en interieur.

Asian Library (exterieur)
Asian Library (interieur)