Universiteit Leiden

nl en

Codeerwedstrijd voor alle Leidse studenten

Op vrijdag 31 maart kunnen alle studenten van de Universiteit Leiden meedoen aan een internationale coding contest in Wijnhaven, het spiksplinternieuwe pand op de campus Den Haag. De beste speler ontvangt een drone uit handen van de Nederlandse ICT-politicus van het Jaar. Meld je gratis aan.

Geheime opdracht

In München, Wenen, Lille, Leiden, twaalf andere steden in heel Europa én in Johannesburg, Zuid-Afrika, zullen op vrijdagmiddag 31 maart honderden studenten vier uren lang werken aan dezelfde codeeropdracht. Dat het een spectaculaire taak zal zijn, weten we al. Vorig jaar programmeerden de deelnemers hoe een ruimterobot op Mars landde en zijn metingen deed. Wat dit jaar precies de opdracht wordt, is nog geheim. Bekijk het volledige programma.

Win een drone

Het kan ook nog eens lucratief zijn om mee te doen, want je kunt een paar mooie prijzen winnen: de hoofdprijs is een echte drone. Verder kun je mooie contacten opdoen: Tweede Kamerlid en Nederlandse ICT-politicus van het Jaar Kees Verhoeven zal de prijzen uitreiken en aanwezig zijn tijdens de borrel die volgt. Deelname is gratis en voor drankjes en snacks tijdens en na de wedstrijd wordt gezorgd. Registreer je via de internationale website.

Ook heel leuk voor niet-bèta’s                                                

De hosting van het evenement is in handen van het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS). Dit instituut verzorgt het Informatica -onderwijs aan de Universiteit Leiden. ‘Omdat programmeren ook voor studenten van andere opleidingen heel leuk is, nodigen wij hen ook van harte uit voor deze wedstrijd’, zegt opleidingsdirecteur van LIACS Marcello Bonsangue. ‘Vooral als je op de middelbare school al goed was in bètavakken en zelf al voor de lol programmeerde maar toch gekozen hebt voor een niet-bèta studie, is de codeerwedstrijd een mooie uitdaging.’

Minor Data Science

Bonsangue gaat verder: ‘Data science is relevant voor alle wetenschappers, van juristen en taalkundigen tot medici en natuurkundigen. Misschien merk je als student aan een andere faculteit tijdens de codeerwedstrijd op 31 maart wel dat je meer in Informatica ziet. Dan kun je onze minor Data Science gaan volgen als onderdeel van je eigen studie. En ook als je niet deelneemt aan de wedstrijd: op vrijdagmiddag 10 maart zijn wij met onze minor aanwezig op de minorenmarkt van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, die in combinatie met de Mastervoorlichting wordt georganiseerd in het Gorlaeus op de campus. Kom langs voor meer informatie.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.