Asian Library open

De nieuwe Asian Library van de Universiteit Leiden is in gebruik genomen. De nieuwe opbouw op de Universiteitsbibliotheek aan de Witte Singel biedt onderdak aan studenten en onderzoekers van Aziatische talen en culturen.

Uniek materiaal

De Asian Library heeft de grootste collectie over Indonesië wereldwijd. De nieuwe bibliotheek herbergt daarnaast grote collecties uniek materiaal over landen in Zuid- en Zuid-Oost Azië, China, Japan en Korea. In totaal is ruim 30 kilometer aan uniek materiaal beschikbaar voor onderzoek en onderwijs over Azië: van prenten en boeken tot handschriften, foto’s, kaarten en nog veel meer.

Moderne faciliteiten

De nieuwe Asian Library heeft moderne faciliteiten voor onderzoek en onderwijs, waaronder diverse studie- en conferentiezalen en een filmzaal. De officiële opening van de Asian Library is later dit jaar, op 14 september.