Beter schrijven, minder stress, hogere cijfers!

Ben je student aan de Faculteit der Archeologie en werk je aan een schrijfopdracht of scriptie? Kan je wel wat hulp gebruiken bij het plannen, refereren naar bronnen, vinden van de goede schrijfstijl of het aanhouden van de facultaire richtlijnen? Het Writing Lab kan je helpen!

Het Writing Lab is een gratis service van de faculteit voor iedere student die wel wat hulp kan gebruiken met academisch schrijven. Onze doelen zijn:

• bachelor- en masterstudenten helpen met allerhande schrijfopdrachten (in Nederlands en Engels) en het schrijfproces;
  • algemene schrijfvaardigheden verbeteren, waardoor al je schrijfopdrachten van betere kwaliteit zullen zijn;
  • je ondersteunen bij het organiseren en uitvoeren van het complete schrijfproces, van begin tot eind.

Waar helpen we je mee?

Time Management
We hebben advies voor het maken van een realistische planning en je hoe je je daaraan houdt, jezelf doelen stellen en efficiënt werken, zodat je nooit meer hoeft te stressen voor een deadline.

Definiëren van Onderzoeksvragen
Een heldere onderzoeksvraag is de basis van elk goed onderzoek. We ondersteunen je in het definiëren en het afstemmen van je onderzoeksvragen.

Gebruiken van Bronnen
Goed gebruik van bronnen is essentieel voor elk onderzoek. We begeleiden je bij het vinden van bronnen en hoe je daar op de juiste manier naar refereert.

Schrijfstijl
Je schrijfstijl is afhankelijk van de doelgroep waar je voor schrijft. We helpen je met het vinden van de juiste stijl voor elke opdracht.

Herkennen van taalfouten en het verbeteren hiervan
Taalfouten doen af aan de overtuigingskracht van je tekst. Wij wijzen je op deze fouten en hoe je ze kunt verbeteren.

Verstrekken van algemene informatie en tips over academische schrijfvaardigheden
Heb je moeite met beginnen met schrijven, of het stoppen met verzamelen van informatie? Vind je het lastig om de facultaire richtlijnen aan te houden? Heb je behoefte aan meer feedback op je Engels? Zou je soms wensen dat je je paper kon bespreken zonder bang te zijn dat dit invloed heeft op je cijfer? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres!

Neem contact op!

Het Writing Lab organiseert groepinstructies over academisch schrijven. Deze worden aangekondigd in de evenementenkalender van de faculteit.

Voor persoonlijke hulp kun je een afspraak maken. Stuur een e-mail naar m.s.de.waal@arch.leidenuniv.nl.

Leg hierin uit tegen welk probleem je aan loopt en voeg de tekst toe.