Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling Return 'prachtige verzameling van wetenschap buiten de vaste kaders'

Studenten van de opleiding Media Technology aan de Universiteit Leiden tonen hun werk eind januari drie dagen lang in HUBspot. De expositie met de titel Return is voor publiek vrij toegankelijk.

Bevindingen ervaarbaar maken

Projectbegeleider Edwin van der Heide: ‘Aan de universiteit leer je onderzoek te doen en schrijf je daar vervolgens een scriptie of een artikel over. Bij de masteropleiding Media Technology vragen we onze studenten om hun bevindingen ervaarbaar te maken. We dagen ze uit om op een speelse en creatieve manier met wetenschap om te gaan.’

Wetenschap buiten de vaste kaders

Het gevolg van dat creatieve denken is de tentoonstelling van de masterstudenten, dit jaar met het thema Return. Daaruit ontstaan bijzondere installaties, spellen en performances. ‘Ze zijn interactief, leerzaam en vaak ook heel leuk. Return is een prachtige verzameling geworden van wetenschap buiten de vaste kaders’, aldus Van der Heide.

Overal technologie

Technologie vormt een belangrijk thema in elk van de acht werken van Return. Een belangrijke vraag is hoe technologie ons leven beïnvloedt en wie daarbij eigenlijk de baas is: jij of de moderne snufjes. Zo ervaar je in de opstelling Erase yourself hoe je digitale leven je steeds even wegkaapt uit het hier en nu. Het is gelukkig allemaal maar tijdelijk.

Waar en wanneer

Return is gratis te zien van donderdag 26 – zaterdag 28 januari van 13.00 – 18.00 uur in HUBspot, Langegracht 70 in Leiden, nabij het Centraal Station. Download voor meer informatie de brochure of zie  http://mediatechnology.leiden.edu/.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.