Universiteit Leiden

nl en

Online Proefstuderen: verNIEUWd

Van 27 februari tot en met 21 april 2017 kunnen studiekiezers weer online proefstuderen bij diverse opleidingen van Universiteit Leiden. Nieuw in deze voorjaarscursus zijn de aansluitingsmodulen 'Moderne Chemie is overal' (LST/MST) en 'In bed with Henry VIII' (Engelse taal en cultuur).

Moderne chemie

De nieuwe module Moderne chemie is overal is het resultaat van zowel een samenwerking tussen de opleidingen Life Science & Technology en Molecular Science & Technology als tussen Universiteit Leiden en TU Delft. In deze module ligt de focus op een aantal belangrijke onderwerpen binnen de chemie en de life sciences, namelijk gezondheid, ziekten, duurzame energie en chemie. Het gebruik van koolhydraten in medicijnen komt bijvoorbeeld aan bod, net als het bestrijden van kanker, een schoner milieu en het gebruik van water als energiebron. De onderzoeksgebieden van beide studies worden behandeld, zodat de verschillen tussen deze studies ook duidelijk worden en de studiekiezer helpen te bepalen welke studie beter bij hem of  haar past.

The Tudors

De opleiding Engelse taal en cultuur biedt al een aantal jaar twee modulen aan tijdens het Online Proefstuderen. Na het vernieuwen van hun eerste module More than Words eind 2014, komen zij nu ook met een compleet vernieuwde module Engelse taal en cultuur 2, getiteld In bed with Henry VIII. Deze module gaat tijdens de voorjaarcursus van het Online Proefstuderen in première. De deelnemers krijgen een kijkje achter de schermen van het Tudor-hof, lezen geheime brieven, zien hoe dichters gevaarlijke affaires aangaan met koninginnen en zichzelf verraden in hun romantische poëzie. Daarnaast zullen zij ontdekken wat de Engelse Reformatie te maken heeft met het bed van de koning en hoe theater een riskante bezigheid kon zijn.

Aanmelden

Aanmelden voor een van deze twee nieuwe aansluitingsmodulen of voor een van de vele andere modulen kan tot en met zondag 19 februari via het aanmeldingsformulier op de website Online Proefstuderen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.