Leidse cursus Data Science voor medewerkers van Ministerie I&M

In het najaar van 2016 organiseerde het Leiden Centre of Data Science (LCDS) een crash course Data Science voor medewerkers van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Op 24 januari 2017 werden de certificaten uitgereikt.

In de zesdaagse cursus kwamen uiteenlopende onderwerpen aan bod: eerst kennisrepresentatie, datamining en statistiek, en vervolgens netwerken, visualisatie & web 2.0 en anomalie-detectie. De cursus werd gegeven door docenten die verbonden zijn aan LCDS en het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS): Cor Veenman, Arno Knobbe, Frank Takes, Matthijs van Leeuwen, Fons Verbeek, Katy Wolstencroft en Wojtek Kowalczyk.

Certificaten uitgereikt

Op dinsdag 24 januari reikten LCDS-directeur Jaap van den Herik en I&M-directeur Jos van Wesemael de certificaten uit aan de deelnemers. Van den Herik: ‘Het was inspirerend om deze cursus te organiseren voor medewerkers van het ministerie, die in hun professionele praktijk in aanraking komen met data science. We zijn aan het kijken hoe we de samenwerking met het Ministerie van I&M in de toekomst kunnen voortzetten.’