In de spotlights...

In deze rubriek zetten wij telkens een aantal gastlesdocenten en/of gastlessen in de spotlights. Dit keer hebben de gastlessen het nieuws gehaald.

Het Witte Weekblad berichtte in december 2016 over de mogelijkheid om de universiteit een vaste plek in het middelbare onderwijs te geven, bijvoorbeeld door gastlessen structureel in het jaarrooster op te nemen, zoals op het Vlietland College in Leiden gebeurt.

Dr. José Carlos Gomez Aguiar, universitair docent bij Latijns-Amerikastudies, sprak in december voor 24 leerlingen uit de vwo-klassen 4, 5 en 6 over cultuur, politiek en maatschappij in Latijns-Amerika. Deze selecte groep leerlingen uit de bovenbouw mag viermaal per jaar deelnemen aan gastlessen van hoogleraren en universitaire docenten.

De serie gastlessen op het Vlietland College startte al in oktober met de gastles Balans tussen leven en dood van prof. dr. Mathieu Noteborn, opleidingsdirecteur en hoogleraar biologische chemie. In februari volgen deze leerlingen de gastles ‘Woorden als wapens in politiek Den Haag’ van dr. Maarten van Leeuwen, universitair docent van de opleiding Nederlandse taal en cultuur. In zijn gastcollege onderzoekt hij samen met de leerlingen hoe Nederlandse politici stilistische keuzes strategisch inzetten.

In maart zal dr. Michiel van Emmerik, universitair hoofddocent staats- en bestuursrecht, het programma afsluiten met zijn les Hoe om te gaan met discriminerende politieke partijen.

Gastles aanvragen?
Alle gastlessen zijn via het aanvraagformulier aan te vragen bij het gastlessenprogramma van het Aansluitingsprogramma vwo-wo. Uiteraard kunt u ook voor een van de vele andere lessen uit ons totaalaanbod kiezen.

Gastlesdocent worden?
Bent u als universitair docent geïnteresseerd in het geven van gastlessen op middelbare scholen? Of wilt u meer informatie hierover ontvangen? Neem dan contact met ons op via gastles@iclon.leidenuniv.nl.