Syrische docenten ontvangen certificaat van Andrée van Es

Twintig docenten uit Syrië volgden bij het ICLON de tweede training van The Mobile Educator, die tot doel heeft het Nederlandse onderwijs grondig te leren kennen. Ter afsluiting ontvingen zij hun certificaat uit handen van Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie.

Kennismaking met het Nederlandse onderwijs

De training bestond uit 16 bijeenkomsten in de maanden augustus t/m oktober. Twee keer in de week waren er gastlessen van collega's uit het onderwijs, practica rond ICT-middelen, workshops over curriculumontwikkeling en proeflessen waarbij de deelnemers elkaar feedback gaven. Daarnaast bezochten de docenten lessen in het basis-, voortgezet en hoger onderwijs en deden ze mini-onderzoekjes.

Verder na de training

Op 29 november 2016 was er een 'terugkomdag' voor deelnemers aan de voorjaarstraining en de najaarstraining. Er werd verslag gedaan van 'het professionele leven na de training', bijvoorbeeld over stages bij het Fioretticollege in Lisse, het Stedelijk Gymnasium in Leiden en bij de Haagse Hogeschool.

Daarna reikte Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie, aan de deelnemers van de tweede groep hun certificaten uit.

The Mobile Educator gaat in 2017, samen met het ICLON, door op de ingeslagen weg!

Foto: Dadi Chen

The Mobile Educator (TME) geeft ‘professional development’ trainingen aan docenten uit Syrië en andere landen in het Midden-Oosten om hen gedegen kennis te laten maken met het Nederlandse onderwijs

Het ICLON (Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing van de Universiteit Leiden) ondersteunt TME momenteel door middel van faciliteiten en docenten.

De Nationale UNESCO Commissie verleende patronage aan de training.