Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

15e LCDS meeting brengt data science en financiën samen

Data science speelt een steeds belangrijkere rol in de wereld van financiën. Tijdens de 15e LCDS meeting, georganiseerd door het Leiden Centre of Data Science, kwamen verschillende interessante onderwerpen uit dit vakgebied aan bod.

Data science en financiën zijn op veel vlakken met elkaar verbonden: van Financial Shared Services tot de statistische analyse van overheidsfinanciën en methoden voor belastingtoezicht.  Sprekers van de Universiteit Leiden, het Centraal Bureau voor Statistiek en de Belastingdienst gingen dieper op deze onderwerpen in tijdens de LCDS meeting Big Data & Finance op 26 oktober 2016.

De presentaties zijn hier te downloaden:

Tijdens maandelijkse bijeenkomsten brengt het Leiden Centre of Data Science data scientists en onderzoekers/professionals uit andere vakgebieden samen. Tijdens iedere bijeenkomst staat een specifiek onderwerp of vakgebied centraal. Wilt u op de hoogte blijven van de bijeenkomsten die LCDS organiseert? Schrijft u zich dan in voor de mailinglist.