Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Loop mee voor de vrede!

Zaterdag 24 september vindt de jaarlijkse Vredesloop, onderdeel van het Just Peace Festival, in Den Haag plaats. Je kunt kiezen voor 5 of 10 kilometer hardlopen op een parcours rond het Vredespaleis.

Deelname, T-shirt en clinics

Jij kunt bijdragen aan het Just Peace Festival door deel te nemen aan de Vredesloop! De Universiteit Leiden heeft gezorgd dat deelname gratis is voor haar studenten en medewerkers. Je krijgt een uniek Universiteit Leiden hardloopshirt en ter voorbereiding kun je gratis deelnemen aan twee hardloopclinics.

UPDATE | De inschrijving voor de Vredesloop is helaas gesloten!

Hardloopclinics

Op dinsdag 6 en dinsdag 13 september organiseren we aanvullend op je eigen trainingen twee hardloopclinics onder leiding van collega Stefan de Jong. Stefan is een ervaren loper en lid van de wedstrijdselectie van The Hague Roadrunners. De clinics zijn bedoeld voor maximaal 25 deelnemers van de Universiteit Leiden, zowel beginners als gevorderden. Ze vinden plaats in het Haagse bos van 17:30 - 18:30 uur. We verzamelen bij Stichthage/Station Den Haag Centraal, bij de ingang naast de bloemenwinkel aan de voorzijde. Meedoen is gratis, aanmelden verplicht, via: communicatie@fgga.leidenuniv.nl.

Neem - zeker als het warm is - zelf een flesje of bidon met water mee.

Universiteit Leiden & Just Peace

Den Haag, dé internationale stad van Vrede & Recht, staat van 21 tot en met  25 september volledig in het teken van het Just Peace Festival. Met tal van activiteiten staat de stad vier dagen lang stil bij de Internationale VN Dag van de Vrede.

De Universiteit Leiden draagt op verschillende manieren bij aan het Festival. Allereerst kunnen studenten deelnemen aan de UNconferentie over vrede in het Paard van Troje, die op 21 september zal plaatsvinden. Op diezelfde dag spreekt Marieke Liem, onderzoeker bij de Universiteit Leiden bij The Hague Talks. Op 22 september nemen Leidse wetenschappers deel aan het festival van Hogeschool Inholland. Ook is de universiteit dit jaar voor het eerst sponsor van de Vredesloop op 24 september.