Universiteit Leiden

nl en

Max Havelaar Toesprakentoernooi

Het Aansluitingsprogramma vwo-wo heeft het stokje voor de organisatie van het Max Havelaar Toesprakentoernooi overgenomen. Op zaterdag 24 september zal de zesde editie van dit toernooi plaatsvinden in Leiden.

Toernooi

Leerlingen uit de bovenbouw van het vwo maken deze dag op een leuke en diverse manier kennis fairtrade, het werk van Multatuli en vooral met de kunst van het speechen en de universitaire kijk daarop. Jaap de Jong, retoricaspecialist van Universiteit Leiden, opent de dag met een college. Vervolgens kiezen de leerlingen drie van de ruim tien praktische en activerende workshops. De opgedane kennis wordt daarna direct in praktijk gebracht door in tweetallen een toespraak te schrijven en voor te dragen. In de finale van het toernooi staan de meest welbespraakte leerlingen voor een volle zaal, waar onder toeziend oog van een deskundige jury en met aanmoediging van hun coaches uitgemaakt zal worden wie de beste spreker van 2016 is.

Inspirerende sprekers

Naast het openingscollege van Jaap de Jong zullen er diverse inspirerende workshops worden gegeven door onderzoekers, docenten en zelfs door een van de winnaars van een eerder Max Havelaar Toesprakentoernooi. Schrijver en televisiepresentator Abdelkader Benali zal dit jaar de entr’acte verzorgen onder de titel ‘De kracht van het woord’.

Vol

Vanwege de enorme belangstelling is het helaas niet meer mogelijk je aan te melden voor het Max Havelaar Toesprakentoernooi.

Meer informatie

Meer informatie over het toernooi is te vinden op de website van het Max Havelaar Toesprakentoernooi.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie