Universiteit Leiden

nl en

Toolkit voor lesgeven op verschillende niveaus in nieuwsbrief De Lerarenagenda

Lesgeven op verschillende niveaus, hoe doe je dat? Fred Janssen (ICLON) schreef een praktische toolkit over differentiatie.

In de nieuwsbrief De Lerarenagenda van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vertelt Janssen:

‘Leerlingen zijn enthousiast, omdat de opdrachten aansluiten bij wat toptalenten kunnen en leuk vinden. Docenten vinden het ook leuk. Naarmate ze meer ervaring opdoen met de aanpak, kunnen ze steeds sneller een zo’n lessenserie voorbereiden. We hebben ook geëxperimenteerd met varianten waarbij de docent de kern van de leerstof bepaalt en leerlingen zelf bijbehorende taken formuleren. Zo ben je nog minder tijd kwijt met het aanpassen van je lessen.’

Lees het hele artikel.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie