Universiteit Leiden

nl en

Syrische docenten ontvangen certificaat van The Mobile Educator

Onder grote belangstelling ontvingen 16 deelnemers op 21 april 2016 hun certificaat van deelname aan de eerste training van The Mobile Educator.

De bijeenkomst was niet alleen een afsluiting, maar ook een begin van nieuwe initiatieven die vluchtelingen op weg kunnen helpen in de Nederlandse samenleving. De deelnemers gaven presentaties waarbij ze veelal terugkeken op hetgeen ze hebben meegemaakt in Syrië, en ook hun plannen voor de toekomst presenteerden.

Lessen in asielzoekerscentra en op hogeschool

‘Ik ben pas zeven maanden in Nederland, en nu heb ik dit certificaat. Geweldig!’ vertelt een natuurkundedocent. In samenwerking met Universe Awareness ontwikkelde hij met drie Syrische collega’s een lessenserie over het heelal. Deze lessen gaan zij deze zomer aan kinderen in asielzoekerscentra geven.

Een docente Engels gaat lesgeven met gebruik van didactische websites. Zij houdt contact met haar leerlingen via de online leeromgeving Moodle. Op die manier kunnen de lessen gewoon doorgaan als zijzelf of haar leerlingen overgeplaatst worden naar een andere opvanglocatie.

Vier cursisten hebben samen met docenten van De Haagse Hogeschool lessen ontwikkeld over interculturele communicatie. In juni gaan zij deze lessen geven als stagiair bij de opleiding Voeding en Diëtetiek.

‘Vluchtelingen willen bijdragen’

Mardjan Seighali reikte de certificaten uit

De cursisten ontvingen hun certificaat uit handen van Mardjan Seighali, directeur van Stichting voor Vluchteling Studenten UAF. Seighali complimenteerde de deelnemers: ‘Jullie willen je ontwikkelen en je vaardigheden uitbreiden. Het is duidelijk dat jullie zeer gemotiveerd zijn om een bijdrage te leveren aan onze samenleving.’

Zij benadrukte dat dit initiatief een inspirerend voorbeeld kan zijn voor andere organisaties: ‘The Mobile Educator begrijpt dat vluchtelingen onze samenleving kunnen verrijken, maar dat ze eerst informatie en onderwijs nodig hebben, voordat ze kunnen laten zien waar ze goed in zijn.’

Foto's: Dadi Chen

Het ICLON en Dutch Academic Services ontwikkelden de training, die kosteloos werd aangeboden aan de Syrische docenten dankzij crowdfunding via www.steunleiden.nl.
Meer informatie vindt u op www.mobile-educator.org.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie