Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Spel ‘Wie is de leraar’ op het Leids Onderwijs Festival

Tijdens het Leids Onderwijs Festival (LOF) konden professionals van Leidse onderwijsinstellingen bij elkaar kijken, delen en leren van elkaars expertise.

Voor het ICLON was dit een gelegenheid om het net ontwikkelde spel ‘Wie is de leraar’ te spelen met externen. Het spel werd op 18 februari geïntroduceerd binnen de Universiteit Leiden. De deelnemers met belangstelling voor het spel kwamen van verschillende instellingen: een onderwijskundig adviseur van het ROC, een onderwijzer van een basisschool en docenten die lesgeven aan de weekendklas en aan asielzoekers.

Annemarie Thomassen, opleidingsdirecteur bij het ICLON en voormalig rector van het Stedelijk Gymnasium in Leiden, opent de bijeenkomst. Ze legt uit dat de bedoeling van het spel ‘Wie is de leraar’ is om het imago van docent vooral positief te beïnvloeden en een duidelijker beeld van het beroep te geven.

Tijdens het spelen van het spel komen veel verschillende praktijksituaties naar voren door de diverse achtergronden van de deelnemers. Maar ook ideeën over voor wie het spel geschikt is, zoals voor studenten van de pabo of bij voorlichtingsdagen om te laten zien wat het beroep inhoudt. Of juist voor zittende docenten in hun ontwikkeling, als je merkt dat een docent altijd bepaalde competenties inzet.

Alle deelnemers krijgen het spel mee om te spelen met collega’s of andere belangstellenden. Het spel kan worden besteld op de website http://wieisdeleraar.nl.

(11 april 2016/LM)