Universiteit Leiden

nl en

Vanaf september 2016: nieuwe minor in Rabat, Marokko

Studenten die geïnteresseerd zijn in Marokko kunnen zich inschrijven voor de gloednieuwe Engelstalige minor ‘Culture and Society in Morocco’ die in september 2016 van start gaat aan het NIMAR in Rabat, Marokko! De minor is toegankelijk voor alle studenten van Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen aan Nederlandse Universiteiten.

Het programma

Doordat je je onderdompelt in de Marokkaanse cultuur, word je in drie maanden opgeleid tot specialist op het gebied van de modern Marokko. Je krijgt les van verschillende Marokkaanse en andere buitenlandse academici over o.a. Marokkaanse geschiedenis, samenleving en politiek. Naast colleges zullen er vele excursies plaatsvinden binnen de stad en ga je vijf dagen op veldwerktrip naar het Marokkaanse platteland.

Rabat

Rabat -de hoofdstad van Marokko- is een goed georganiseerde, veilige stad aan de Atlantische kust waar studenten op een prettige manier kennis kunnen maken met het Noord-Afrikaanse leven.
Souhaib Ben Kchouh, student van een eerder NIMAR-minorprogramma in Rabat vertelt over zijn studie-ervaring in de Marokkaanse hoofdstad: “Rabat lijkt een Westerse stad, maar je kunt er veel nieuwe ervaringen opdoen. Elke dag in Rabat is een avontuur en er zijn ontelbare cafés te ontdekken waar je huiswerk kunt maken en je onder de locals kunt begeven.”

Voor studenten: praktische informatie

De Engelstalige minor duurt van september 2016 tot december 2016 en is 30 EC waard. Het programma is zowel toegankelijk voor tweede- als derdejaarsstudenten, mits zij basiskennis hebben in de Geesteswetenschappen of Sociale Wetenschappen.

  • Toelating geschiedt op basis van 'wie eerst komt - eerst maalt'-principe. Er is een mogelijkheid tot vooraanmelding voor 1 mei.
  • Je kan je aanmelden voor deze minor tussen 1 mei en 1 juni. Stuur een e-mail met een korte motivatie en CV naar nimar@hum.leidenuniv.nl.
  • Stel je vragen en kom proeven aan de deze minor tijdens de Minorenmarkt op 12 april.
  • Meer informatie vind je op de website van het NIMAR

Wat is het NIMAR?

Het Nederlands Instituut Marokko (NIMAR), het Nederlandse expertisecentrum voor Marokkostudies, is sinds januari 2016 onderdeel van de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit Leiden. Het NIMAR verzorgt onderwijs, faciliteert onderzoek en draagt actief bij aan de kennis in Nederland van de Marokkaanse talen, culturen en samenleving.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.