Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Syrische docenten maken kennis met het Nederlandse onderwijs

Een groep enthousiaste docenten uit Syrië is begonnen met de training The Mobile Educator. Ze leren hoe ze ICT kunnen inzetten in hun lessen, maar ook over hoe het onderwijs in Nederland in elkaar zit.

De docenten, die als vluchteling in Nederland verblijven, zijn zeer gemotiveerd om deze training te volgen:

'Het is een geweldige kans voor ons om op deze manier nieuwe dingen te leren en kennis te maken met het Nederlandse onderwijs.'

Gevarieerd programma

Twee docenten in gesprek

In de training komen onderwerpen aan bod zoals lesplannen ontwerpen, mobiele applicaties gebruiken (zoals Moodle en Padlet), het onderwijssysteem in Syrië en in Nederland. De deelnemers bezoeken deze week een aantal scholen in onder andere Leiden, Den Haag en Amsterdam, waar zij spreken met docenten en lessen bijwonen.

Gastdocenten verzorgen onderdelen van de traning. Martin Bruggink van de TU Delft geeft een practicum over het maken van videoclips. Patricia Slobbe, auteur van het boek Kleppen dicht!, geeft een workshop over het gebruik van ICT in de les.

Organisatie

Het ICLON en Dutch Acadmic Services ontwikkelden de training, die kosteloos wordt aangeboden aan de Syrische docenten. Meer informatie vindt u op www.mobile-educator.org.

Trainer Henk Frencken

Crowdfunding: 110% behaald

De teamleden werken op vrijwillige basis mee aan dit initiatief. Voor extra kosten, zoals lunches en reiskostenvergoeding voor de deelnemers, loopt een crowdfundingcampagne. Inmiddels is 110% van het doelbedrag opgehaald. Uw bijdrage is nog steeds van harte welkom, want er zijn inmiddels extra kosten in verband met bijvoorbeeld de schoolbezoeken.

U kunt dit initiatief steunen via www.steunleiden.nl.

Foto's: Dadi Chen