Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Geef Syrische docenten kans op onderwijs

Op 1 maart 2016 zijn 20 deelnemers begonnen met de training van The Mobile Educator voor Syrische vluchtelingen met een achtergrond in het onderwijs. Via crowdfunding kunt u bijdragen aan dit project.

The Mobile Educator trainingen richten zich op Syrische vluchtelingen met een achtergrond in het onderwijs, maar met weinig kennis van verschillende moderne ICT applicaties. Die kennis wil The Mobile Educator hen gaan bieden, zodat deze Syrische docenten hun lesmateriaal overal en gemakkelijk kunnen verspreiden.

Waarom is dit belangrijk?

Er is een grote onderwijsbehoefte onder Syrische vluchtelingen en met name onder jongeren tussen de 15 en 25 jaar. Ze willen heel graag leren maar zijn door hun vlucht vanwege de oorlog, niet in staat een middelbare school of hoger onderwijs af te maken. Bovendien zitten Syrische vluchtelingen gemiddeld 3 maanden of langer in een AZC waar vooral de jongeren niks te doen hebben. Hier willen wij iets aan doen! Er zijn veel gemotiveerde Syrische docenten die graag willen lesgeven, maar die niet weten hoe ze deze jongeren kunnen bereiken.

Wat wil The Mobile Educator bereiken?

Het belangrijkste doel is om deze Syrische docenten de kennis te geven zelf hun onderwijsprojecten te starten en zelf een curriculum in te richten. Dit is belangrijk omdat Syrische docenten hier ook iets aan hebben wanneer ze besluiten terug te keren naar Syri├ź. Ze kunnen dan actief bijdragen aan de wederopbouw van hun thuisland door modern onderwijs te introduceren.

Help ook mee!

Er hebben zich al meer dan 60 geïnterresseerde Syrische docenten aangemeld. We zijn ontzettend blij dat er zoveel belangstelling is, maar we kunnen de trainingen alleen realiseren met uw hulp!

U kunt doneren via www.steunleiden.nl

Foto: Dadi Chen