Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Donatie voor stichting Edukans

Deelnemers aan een onderzoeksproject van het ICLON hebben 618 euro ingezameld voor Stichting Edukans.

Voor een promotieonderzoek bij het ICLON werd leraren in het voortgezet onderwijs gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Om deelname aan deze studie te stimuleren werd voor elke ingevulde vragenlijst een bedrag gedoneerd aan stichting Edukans. Dat heeft 618 euro opgeleverd.

World Teacher project

Stichting Edukans steunt onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden. Ze organiseren onder andere het World Teacher project: leerreizen voor Nederlandse onderwijsprofessionals (studenten, docebnten in het primair, voortgezet en hoger onderwijs, en schoolleiders) die onder begeleiding samenwerken met onderwijsprofessionals in ontwikkelingslanden.

Henk van der Leen (Edukans) neemt de cheque in ontvangst van Monika Louws (ICLON) - foto: Kirsten Ran

De cheque-overhandiging vond plaats op maandag 25 januari 2015 tijdens de startweek voor studenten van de lerarenopleiding. De vertegenwoordiger van stichting Edukans, Henk van der Leen, heeft de studenten uitgelegd wat de stichting doet, en hij nodigde hen uit om na te denken over deelname aan het World Teacher project.