Universiteit Leiden

nl en

Lesgeven met perspectief: ICLON ontwikkelt toolkit voor docenten

Het ICLON ontwikkelt een toolkit om docenten in het voortgezet onderwijs te helpen om onderwijsvernieuwingen in praktijk te brengen. Het Leiden Online Learning Lab gaat de ontwikkeling van een online cursus over deze toolkit ondersteunen.

Uitbreiden onderwijsrepertoire

Voorstellen voor onderwijsvernieuwing hebben doorgaans weinig impact op de onderwijspraktijk omdat docenten de voorstellen als onpraktisch ervaren. Fred Janssen, Hans Hulshof en Tamara Platteel (ICLON) hebben een toolkit ontwikkeld waarmee heel veel voorstellen voor onderwijsvernieuwing praktisch bruikbaar kunnen worden gemaakt voor docenten. Met behulp van deze toolkit kunnen docenten hun onderwijsrepertoire stapsgewijs uitbouwen in een door henzelf gewenste richting. 

Online cursus

De universiteit Leiden heeft subsidie toegekend voor de ontwikkeling van een SPOC (Small Private Online Course). Dit betekent dat het ICLON ondersteuning krijgt vanuit het  Leiden Online Learning Lab voor projectcoördinatie, advies en training, evaluatie en SPOC-platform. 

In de SPOC wordt de toolkit geïntroduceerd en gebruiken docenten de toolkit bij het uitbreiden van hun eigen onderwijsrepertoire. Ook worden ze ingeleid in de theoretische achtergronden van deze toolkit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.