Universiteit Leiden

nl en

LCDS sluit zich aan bij Big Data Alliance

Het Leiden Centre of Data Science is onderdeel geworden van de Big Data Alliance (BDA), een multidisciplinair platform dat experts uit de wetenschap en het bedrijfsleven samenbrengt.

De BDA werd eerder dit jaar opgericht door o.a. Albert Bogaard (ORTEC, Parkmobile) en Marc Salomon (Amsterdam Business School) en heeft Alexander Rinnooy Kan als voorzitter. Het doel van de BDA is het stimuleren van samenwerking tussen verschillende academische en niet-academische organisaties die expertise hebben op het gebied van data science. Het idee hierachter is dat er door middel van samenwerking nieuwe en intelligente oplossingen voor data-gerelateerde problemen kunnen worden gevonden. 
 
Binnen de BDA gaat LCDS zich richten op vijf speerpunten: sport, politie, geneeskunde, biodiversiteit en geesteswetenschappen. 'Bij het werken met grote hoeveelheden data is het van groot belang dat het bedrijfsleven en de academische wereld de handen ineen slaan', aldus Jaap van den Herik, voorzitter van de Board of Directors van LCDS. 'Door onze expertise en faciliteiten met elkaar te delen, kunnen we meer bereiken dan alleen.' 
 
Albert Bogaard, mede-oprichter van de BDA, zal een presentatie geven tijdens de 9e LCDS meeting op 14 december 2015. Klik hier voor meer informatie over de Big Data Alliance.

(JvdB)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.