Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Dies natalis 2016

De Universiteit Leiden viert op maandag 8 februari 2016 haar 441e dies natalis in de Pieterskerk Leiden. Belangstellenden zijn van harte welkom de plechtigheid bij te wonen of live te volgen via een videoverbinding.

441ste dies natalis

De diesviering op 8 februari begint om 15:00 uur in de Pieterskerk Leiden, Pieterskerkhof 1A. De plechtigheid is live te volgen via streaming video en wordt simultaan vertaald in het Engels.

Diesoratie

Prof.dr. Geert de Snoo
De diesoratie wordt uitgesproken door prof.dr. Geert de Snoo, hoogleraar Conservation Biology en decaan van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen.

De titel van de oratie luidt: Succesvol natuur beschermen.

Eredoctoraat

Tijdens deze plechtigheid wordt een eredoctoraat verleend aan Jennifer Tour Chayes, onderzoeker in de statistische fysica, stochastiek en discrete wiskunde. Dr. Chayes is Distinguished Scientist en Managing Director bij Microsoft Research New England en Microsoft Research New York City.

De erepromotor is prof.dr. Frank den Hollander, hoogleraar Kansrekening en Statistische Fysica, Mathematisch Instituut, Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. De decaan is prof.dr. Geert de Snoo.

Dr. Jennifer Tour Chayes

Muziek

De muziek tijdens de diesviering wordt uitgevoerd door musici van de Academie der Kunsten / De Veenfabriek.

Receptie

Na afloop van de plechtigheid is er tijdens een receptie gelegenheid de leden van het College van Bestuur, de diesorator, de eredoctor, de erepromotor, de decanen, en hun partners, geluk te wensen. De receptie begint naar verwachting om 16.30 uur.

Aanmelden en informatie

De zaal is vol, u kunt zich niet meer aanmelden.

Volg ons op  Twitter: #diesleiden of #UniLeidenBday.

Zie ook