Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Training voor Syrische docenten in Nederland

Het ICLON en Dutch Academic Services bieden een intensieve, kosteloze training aan voor Syrische docenten die als vluchteling in Nederland verblijven. Onder meer medewerkers van de Universiteit Leiden leren de vluchtelingen hoe zij digitale middelen in het onderwijs kunnen inzetten in Nederland of eigen land. De training begint op 1 maart 2016.

The Mobile Educator

Onder de Syrische vluchtelingen in Nederland bevinden zich veel goed opgeleide professionals uit het onderwijs. Zij hebben echter vaak weinig ervaring met online onderwijs in bijzondere omstandigheden. In de training The Mobile Educator leren zij onderwijsprogramma’s en lessen ontwerpen met behulp van digitale middelen. Ze leren bijvoorbeeld hoe ze tablets, apps, Facebook en YouTube kunnen inzetten. De bedoeling is dat zij hun vaardigheden in onderwijs in Nederland, en misschien later ook in het Midden-Oosten kunnen inzetten.

Doelgroep

De training is bedoeld voor Syrische docenten die als vluchteling in Nederland verblijven. De deelnemers moeten enige jaren ervaring hebben als docent. Docenten uit alle onderwijsniveaus, van basis- tot universitair onderwijs, zijn welkom.

De training

De training bestaat uit 16 trainingsdagen (dinsdag en donderdag) in Leiden, verdeeld over acht weken. Er is plaats voor 16 deelnemers. Belangstellenden kunnen zich tot 7 februari aanmelden via de website www.mobile-educator.org.

Organisatie

Het team dat de training aanbiedt bestaat uit zo’n 20 gemotiveerde professionals met zeer diverse achtergronden. Er zijn vertegenwoordigers uit alle geledingen van de Universiteit Leiden, vertegenwoordigers van UNESCO, Vluchtelingenwerk, Dutch Academic Services en het LUMC. Ook zijn er vrijwilligers bij die al betrokken zijn bij de vluchtelingenproblematiek.

Kosteloos

De teamleden werken op vrijwillige basis mee aan dit initiatief. Voor extra kosten zoals transport en lunches zullen fondsen geworven worden. De training wordt kosteloos aan de deelnemers aangeboden.

Meer informatie en aanmelden: www.mobile-educator.org

Foto: Chris Kuijpers

Colleges voor vluchtelingen

Het LUMC organiseert een collegereeks over diverse onderwerpen voor vluchtelingen.