Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Indonesische kunstdocenten krijgen training bij het ICLON

Tien lerarenopleiders in de kunstvakken uit Yogyakarta (Indonesië) volgden eind november een training bij het ICLON.

Thema en leerdoelen

Het thema van de training was het kunst- en kunstnijverheidsonderwijs in Nederland. De deelnemers maakten kennis met de context en uitvoering van dit onderwijs, en met innovaties op dit gebied.

Naast presentaties, werkgroep- en feedbacksessies bestond het programma uit excursies naar scholen, musea en lerarenopleidingen.

De leerdoelen waren:

• een duidelijk beeld krijgen van de context en organisatie van het onderwijs in Nederland, met de nadruk op voortgezet en hoger beroepsonderwijs.
  • een duidelijk beeld krijgen van het kunstonderwijs in Nederland, inclusief de lerarenopleidingen op dat gebied
  • het formuleren van doelstellingen voor het onderwijs in de instellingen van de deelnemers
  • een netwerk opbouwen van relevante professionals, scholen en instellingen in Nederland

De training werd gegeven door Henk Frencken en Daan Romein, onderwijskundig adviseurs bij het ICLON.

In deze video geven enkele deelnemers een reactie op de training.