Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

De uitreiking van de bachelorsbullen; innovatie en moderne vaardigheden in een veranderende wereld.

Bij de uitreiking van de bachelorsbullen rechtsgeleerdheid op 11 november 2015 sprak opleidingsdirecteur René Orij over ontwikkelingen op de markt voor juridische dienstverlening.

Daar kwamen vragen langs die voor de toekomst van veel rechtenstudenten relevant zijn: wat gaat er gebeuren met advocatenkantoren in de nabije toekomst - blijven die nog bestaan?  Wat gaat er in de toekomst gebeuren met de eisen die aan studenten worden gesteld op de arbeidsmarkt? Studenten moeten leren omgaan met grote veranderingen in de wereld. De universiteit ondersteunt dat, zoals blijkt uit instellingsplan van begin 2015. Kernbegrippen zijn daarbij innovatie en het leren van moderne vaardigheden - 21 st century skills.

Hierbij een link naar de volledige tekst van de toespraak:  Toespraak René Orij 11-11-2015