Universiteit Leiden

nl en

Eerste cum laude promotie voor Jurriaan Rot

Op donderdag 15 oktober 2015 promoveerde Jurriaan Rot op het proefschrift getiteld: Enhanced Coinduction.

Hij is de eerste student van het Leiden Institute of Advanced Computer Science die cum laude is gepromoveerd, een bijzondere titel die alleen aan 5% beste proefschriften op het desbetreffende wetenschapsgebied behoort. Het betreft hier het gebied van de theoretische informatica.

In zijn proefschrift ontwikkelt Jurriaan technieken die het coinductief redeneren vereenvoudigen en verbeteren. Coinductie, de duale van inductie, is een fundamenteel principe voor het definiĆ«ren van oneindige objecten en het bewijzen van eigenschappen van zulke objecten. Het belangrijkste voorbeeld van coinductie in de informatica is bisimulatie; een algemene karakterisatie van equivalentie tussen systemen met oneindig of circulair gedrag, met een concrete bewijsmethode. Coinductieve technieken verschaffen nuttige bewijsprincipes voor verschillende onderzoeksgebieden zoals de theorie van concurrency, de studie 
van oneindige datastructuren en de automatentheorie.

Jurriaan start op 1 november als post-doc bij de ENS Lyon in Frankrijk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.