Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Nieuwe medewerkers Faculteitsbureau FSW

Met de start van het academisch jaar heeft het Faculteitsbureau FSW Christiaan van der Griend, Richard Molenkamp, Rolf Oosterloo en Diana Verheijen verwelkomt.

Even voorstellen..

Over Rolf Oosterloo

Rolf Oosterloo

Niet helemaal nieuw
Per 1 augustus jl. is  Rolf Oosterloo aangetreden als bedrijfsvoerder binnen het Faculteitsbestuur FSW. Helemaal nieuw binnen de faculteit is hij echter niet.

Binnen de FSW ben ik zeker geen vreemde. Ik heb aan het begin van mijn loopbaan gewerkt als beleidsmedewerker bij Pedagogiek en Psychologie. Na een paar jaar aan de Rechtenfaculteit van de Universiteit Utrecht kwam ik terug op het faculteitsbureau van de FSW, eerst als beleidsmedewerker planning en begroting en in de loop van de tijd als secretaris van de faculteit.’

Een man van verbinden
In de tussentijd heeft Rolf binnen en buiten de Universiteit Leiden uitgebreide ervaring opgedaan. Zo werkte hij als faculteitsdirecteur voor Lucht- & Ruimtevaarttechniek van de TU Delft en was hij enige jaren werkzaam op het Ministerie van OC&W. De laatste jaren is hij verantwoordelijk geweest voor de bedrijfsvoering van Faculteit Campus Den Haag van onze universiteit. Wat brengt hij mee naar de FSW?

De FSW staat er goed voor. Wat betreft de dagelijkse bedrijfsvoering kan ik met de collega’s op het faculteitsbureau en in de instituten voortwerken op het robuuste fundament dat er is. De faculteit zit midden in een proces van strategievorming. We denken na over vernieuwing binnen instituten en nieuwe samenwerkingsverbanden binnen en buiten de faculteit. Ik wil daarbij graag mijn ervaringen van de laatste jaren inbrengen.

Ik was betrokken bij de snelle opbouw van een jong onderdeel van onze universiteit in Den Haag. Het was daarbij essentieel om met alle ondersteuners creatief en flexibel de organisatieontwikkeling bij te staan, met speciale aandacht voor de onderlinge samenwerking. We hebben bewezen dat het mogelijk is om op een gedurfde en ondernemende manier te vernieuwen binnen de spelregels en het beleid van onze instelling. Ik zal me er voor inzetten dat de bedrijfsvoering de implementatie van de nieuwe strategische plannen op de FSW optimaal zal begeleiden en ondersteunen.’