Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Nieuwe internationale studenten ontmoeten Leiden Science

De nieuwe lichting internationale studenten die deelnemen aan de introductieweek (OWL) werden vanmorgen ontvangen bij Leiden Science. Zo’n 150 nieuwe studenten maakten kennis met elkaar en hun nieuwe studie- en onderzoeksomgeving.

Groepsfoto internationale studenten

Na een kort ontvangst van het International Office werden de studenten rondgeleid door het gebouw en maakten ze kennis met hun studiecoördinatoren en de studieverenigingen.

Omar, Italië & Aswin, India – MSc Astronomy

Omar, Italy & Aswin, India – MSc Astronomy

Omar: “We hebben voor Astronomy gekozen vanwege het inhoudelijke programma, het staat hoog aangeschreven”.

Aswin: “Dit is de eerste keer dat ik een in land ga wonen waarbij het kouder wordt dan 15 graden!”

Sergio, Spanje (BSc) Amar, Bosnië (MSc) & Ramya, V.S. (MSc) – Physics

Sergio, Spain (BSc) Amar, Bosnia (MSc) & Ramya, USA (MSc) –Physics

Ramya: “ Ik heb mijn begeleider al gesproken over onderzoeksprojecten en ik ben al helemaal enthousiast!”

Amar: “Iedereen spreekt hier goed Engels dus daarom wilde ik graag naar Nederland komen. De mensen zijn hier erg aardig en het is er mooi hier.”

Sergio: “Ik vind het tof dat het hier zo multi-cultureel is.”

Sufeng Li & Yan Sixue, China – MSc ICT in Business

Yan Sixue: “Mijn universiteit ‘Beijing Language and Culture University’ heeft een samenwerking met de faculteit, daarom heb ik besloten hier te komen.”

Sufeng Li: “Ik heb gegoogled en vond Universiteit Leiden in de rankings.”

Ik kijk er naar uit om nieuwe vrienden te maken … en wil natuurlijk goede cijfers halen.”

Beiden: “We hebben nog niet veel typisch Nederlands eten gehad, maar het lijkt erop alsof veel is gefrituurd. Ik hou ab-su-luut niet van drop, maar stroopwafels zijn erg lekker!”

Sonali, Sharissa, Suriname & Paula, Germany – Bachelor Bio-Pharmaceutical Sciences

Paula: “Ik heb ook de El Cid gedaan en heb daar al veel studiegenoten ontmoet.”

Sharissa & Sonali: “Wij hebben de El Cid gemist omdat we nog in Suriname waren, dus doen we nu de OWL. Dit is de eerste keer dat ik op de faculteit ben. Ik vind het nu al leuk en voel me erg prettig.

Sharissa: “Ik denk dat het een pittig jaar gaat worden, maar ik ben wel super enthousiast en heb er zin in.

Het is een drukke week en we krijgen veel informatie. Blackboard is nog wat verwarrend, maar dat komt snel genoeg in orde.”