Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Leiden Onderwijskundig Expertise Netwerk is een feit

Met een drukbezocht seminar over Evidence Based Onderwijsvernieuwing is op 4 juni de aftrap gegeven voor het Leiden Onderwijskundig Expertise Netwerk (LOEN).

25 onderwijskundigen vanuit alle faculteiten namen deel aan de bijeenkomst. Professor Jos Beishuizen (hoogleraar Onderwijskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam) gaf een lezing over onderwijskundige principes in het hoger onderwijs. Aansluitend gaven onderwijskundigen van de Faculteit Geesteswetenschappen, de Faculteit Sociale Wetenschappen en de Faculteit Rechtsgeleerdheid workshops. Elke workshop werd gegeven als een duo-presentatie, samen met een onderwijskundige van het ICLON.

Veel praktische tips

Tijdens de workshops is gesproken over het didactisch model, activerend onderwijs (en de rol van LOEN hierbij) en didactisch handelen voor onderwijskundigen. Alle workshops hebben praktische tips opgeleverd voor de deelnemers. Bij het uitwisselen van de idee├źn werd goed duidelijk dat het netwerk voor onderwijskundigen binnen de Universiteit Leiden van grote waarde zal zijn.

De onderwijskundig medewerkers van de faculteiten zijn enthousiast over het netwerk, dat ontstaan is op initiatief van het ICLON. Aan het einde van de bijeenkomst werd al gesproken over het plannen van een tweede bijeenkomst in het najaar.

Informatie of aanmelden

Voor meer informatie over het netwerk of voor deelname aan het netwerk: neem contact op met  drs. Daan Romein.