Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Liesbeth van der Heide op TV West Nieuws en Radio 1

Liesbeth van der Heide, onderzoeker van het Centre for Terrorism and Counterterrorism, sprak in de media over het besluit van de regering om F16's te sturen naar Irak en de gevolgen voor het dreigingsniveau in Nederland.

Moeten we ons zorgen maken over aanslagen van de IS op Nederlandse doelwitten, nu Nederland F16's naar Irak stuurt? Volgens Liesbeth van der Heide was de kans op aanslagen al substantieel en is niet perse groter geworden. Waar we ons voorheen richten op de terugkeer van syriĆ«gangers, richten wij ons nu meer op de geweldsbereide sympathisanten van de IS in Nederland en wat zij hier mogelijk willen doen.

In de media

Kijk naar de reportage van TV West Nieuws - De uitzending van donderdag 25 september, 17.30 uur.
Beluister het interview op Radio 1 - Het interview is te beluisteren vanaf 27:00 min.
Stations mijden? Dan winnen de terroristen - Artikel in Trouw
Veiligheidsdiensten nemen nodige maatregelen om risico - Artikel op NU.nl

Liesbeth van der Heide

Liesbeth van der Heide werkt sinds 2011 bij het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme. Ze doet onderzoek naar de-radicalisering en rehabilitatie van gewelddadige extremisten, lawfare (de impact van terrorismeprocessen op de staat, recht en de maatschappij), veiligheid in internationale betrekkingen, en lone wolf terrorisme.

Meer weten?